Listhaug-stunt latterliggjort av populær TV-komiker

 
Foto: techcrunch.com
Komikeren John Oliver viste ingen nåde da han søndag kveld fortalte sine 4,7 millioner seere i natt om innvandringsminister Sylvi Listhaugs svømmetur i Middelhavet.
0Shares

Oliver (bildet), som leder det ukentlige programmet Last Week Tonight på HBO, bet seg merke i Sylvi Listhaugs redningsstunt i Middelhavet i forrige uke.

Innvandringsministeren, iført en oransje overlevelsesdrakt, hoppet i vannet fra redningsskøyten Peter Henry von Koss og lot seg plukke opp igjen i et forsøk på å plassere seg selv i Syria-flyktningenes situasjon.

Men stuntet ble nærmest umiddelbart latterliggjort i Norge, noe som raskt ble snappet opp av et stort antall utenlandske medier.

– Det der er ikke å drukne, det er å flyte rundt i Middelhavet som en akvatisk ostepop, bemerket Oliver.

Hentet frem kristen sitat
Oliver hentet også frem et klipp fra Dagsnytt 18 3. november i fjor, der Listhaug benyttet seg av kristen retorikk for å rettferddiggjøre Norges strenge innvandringspolitikk.

– Det var jo det Jesus var opptatt av, at du skulle hjelpe flest mulig, og da handler ikke det om å hjelpe veldig mange i Norge, sa Listhaug den gang.

Oliver kontret på følgende vis:

– Hun refererer tydeligvis til en av Jesus´mest minneverdige utsagn, nemlig at “du skal gjøre mot andre som du vil at andre skal gjøre mot deg. Tilbudet ikke gyldig i Norge, et land som ennå ikke eksisterer”.