Trump-seier kollapset canadisk innvandringsnettside

 
Foto: Jared Grove
Valgnatten og resultatet førte til at så mange amerikanere besøkte Canadas offisielle immigrasjonsnettside at siden gikk nede for digital telling
0Shares

Flere profilerte amerikanere har tidligere uttalt at de vil flytte til Canada dersom den kontroversielle presidentkandidaten Donald Trump skulle vinne.

Nå ser det ut til at flytteplanene skyter kraftig fart for en rekke amerikanere. Canadas nettside for immigrasjon og søknad om statsborgerskap gikk nemlig nede onsdag morgen norsk tid, bare timer etter at valgresultatet ble klart.

Går man inn på nettsiden (se bildet nederst) får man beskjed om at siden er nede, og at den ikke kan lastes inn.

 
Foto : Skjermdump/cic.gc.ca

Gjennomgående valgtema
Tanken om at Canada, hvor den liberale statsministeren Justin Trudeau sitter ved makten, tar imot misfornøyde amerikanere med valget av Donald Trump, har vært gjennomgående under hele valgkampen. 

I februar markedsførte blant annet øysamfunnet Cape Breton, som ligger i Canadas østkyst, seg som et tilfluktsted for “flyktende” amerikanere, som ikke ville leve under Trump som president. Selv midt i valgsjokket finner enkelte rom for galgenhumor på sosiale medier.

– Canada er det nest største landet i verden med en tiendedel av USAs befolkning. Vi har mer enn nok plass for alle, skrev den canadiske sangeren Marcio Novelli på Twitter.