Etterforskes som terrorangrep

 
Foto: Skjermdump/YouTube
Gjerningsmannen som i går skadet 11 mennesker i et knivangrep på Ohio State University, skrev på Facebook at han var lei av å se muslimer drept og torturert, ifølge CNN. Ohio-politiet ser på dette som et mulig hevnmotiv, og etterforsker knivangrepet som et terrorangrep.
0Shares

11 personer ble skadet i angrepet, men ingen skal være livstruende skadd. Gjerningsmannen , en 18-årig student ble skutt og drept av politiet.

I et Facebook-innlegg (se bildefaksimilet) publisert like før angrepet mandag, skal studenten ha oppfordret USA til “å slutte å blande seg inn i andre land, spesielt den muslimske Ummah”, et begrep for muslimske folk.

 
Foto : Skjermdump/Facebook

“Ved Allah, vi vil ikke la deg sove med mindre du gir fred til muslimene. Du vil ikke feire eller nyte noen ferie”, skal studenten blant annet ha skrevet.

CNN opplyser at de har disse opplysningene fra ikke navngitte polititjenestemenn.

Hadde permanent oppholdstillatelse
18-åringen hadde somalisk bakgrunn, og var flyktning med permanent oppholdstillatelse i USA, ifølge The Telegraph.

Gjerningsmannen skal ifølge politirapportene “med vilje” ha kjørte over en fortauskant med formål om å skade flere fotgjengere, før han skal ha gått ut av bilen og knivstukket de elleve ofrene.

Ifølge et øyenvitne skal 18-åringen “gått helt berserk” under angrepet, før en 28 år  gammel politimann ankom stedet og skjøt gjerningsmannen.

Etterforskes som mulig terrorangrep
Kim Jacobs, sjef for Columbus-politiet, sier at angrepet nå etterforskes som et mulig terrorangrep. 

– Vi må se dette som et mulig motiv, forteller hun til avisen.

Fra det offentlige USA kommer også reaksjonene. Guvernør i delstaten Ohio, John Kasich, uttrykte sine kondolanser via sin Twitter-konto.

– Våre tanker og bønner går ut til miljøet ved Ohio State. Jeg oppfordrer dere til å holde dere trygge, og til å lytte til råd fra nødetatene.

Vil ikke konkludere
På pressekonferansen mandag advarte samtidig delstatspresident Michael V. Drake mot å trekke forhastede konklusjoner da han ble spurt om hendelsen var terrorrelatert eller hadde noe å gjøre med Ohios somaliske miljø, som er det nest største i landet.

– Vi vet alle at når ting som dette skjer, er det en tendens til at folk legger to ting sammen og skaper teorier. Vi vet ikke noe om at dette er knyttet til noen del av samfunnet. Vi har absolutt ikke noen bevis for at det er tilfelle, sa Drake, og ba folk holde sammen.