Nekter å begrave London-terroristene

Janazah, som er den muslimske begravelsesritualen, skal i utgangspunktet utføres på alle avdøde. Nå nekter flere hundre imamer og religiøse ledere å gjøre dette for de tre drepte gjerningsmennene bak helgens terrorangrep i London.
Foto: Ikhlasul Amal
Et flere hundretalls britiske imamer nekter å utføre janazah, den tradisjonelle islamske begravelsesritualen for de tre gjerningsmennene bak helgens terroraksjon i London.
0Shares

– Vi nekter å utføre den tradisjonelle islamske begravelsesbønnen for gjerningsmennene, og vi oppfordrer også andre imamer og religiøse myndigheter til å følge vårt eksempel, går det frem i en uttalelse fra flere imamer og muslimske ledere lagt ut på sosiale medier, melder CNN.

Beslutningen om å nekte janazah-utførelsen beskrives som “enestående”, selv om imamer i land som Storbritannia og USA har nektet å utføre begravelsesriten for drepte gjerningsmenn tidligere.

Angrepene, som skjedde lørdag natt til søndag, og som skjedde knapt over en uke etter terrorangrepet i Manchester, har sålangt kostet sju menneskeliv.

– Oppretthold fellesskapet
Imam Abdullah Hasan, fra nettverket Imams Against Domestic Abuse, som postet uttalelsen på sin offisielle Facebook-side (se skjermdumpen), sier til tv-kanalen at begravelsesritualen “utføres normalt for alle muslimer, uavhengig av deres handlinger”.

 
Foto : Skjermdump/Facebook

– Vi har å gjøre med mordere som forsøker å splitte vårt samfunn og skape frykt. Vi vil gjøre vårt beste for at de skal mislykkes. Vi ber alle om samhold og å opprettholde fellesskapet. I motsetning til slike dastardly feighet, i motsetning til terrorister, må vi opprettholde kjærlighet og medfølelse. “

Les også: Statsminister Theresa May: “En ond islamistisk ideologi”