Etterlyser handling mot anti-muslimsk hatvold

 
Foto: mcb.org.uk
Muslimer i Storbritannia har vært utsatt for en rekke angrep de siste ukene i kjølvannet av islamistiske terrorangrep. Nå ber generalsekretæren av Muslim Council Of Britain om handling.
0Shares

– I løpet av de siste ukene og månedene har muslimer vært utsatt for mange hendelser motivert av islamofobi. Angrepet på Finsbury Park er den mest voldelige hendelsen så langt, sier Harun Khan, generalsekretær i Muslim Council Of Britain (bildet) i en uttalelse, skriver Dagavisen.

Han sier muslimske lokalsamfunn lenge har bedt om økt innsats for å takle en økning av hatkriminalitet.

– Nå må det handles, ikke bare for å håndtere denne hendelsen, men også den svært bekymringsverdige økningen av islamofobi, sier Khan videre i uttalelsen.

Varsler tiltak
Tall fra organisasjonen Tell Mama i 2016 kunne vise til en økning på hele 326 prosent på episoder med hat-kriminalitet mot britiske muslimer, ifølge avisen The Guardian.

Finsbury Park har tidligere vært utsatt for hatkriminalitet, og organisasjonen har advart en rekke menigheter nå under ramadan, ifølge direktør i Tell Mama, Iman Atta.

London-ordfører Sadiq Khan varsler ekstra sikkerhetsoppbud i gatene de kommende dagene for å beskytte muslimer som feirer den hellige fastemåneden ramadan, som avsluttes fredag.