– Alle kan ikke få opphold

Reaksjonene arv sterke etter Donald Trumps utspill om at USA må nekte alle muslimer innreise til landet inntil videre.
Foto: Gage Skidmore
Trump legger ned ordningen som beskytter barn av uvolige innvandrere. 
0Shares

Tirsdag forkastet president Trump «Dreamers»-ordningen; en ordning som beskytter barn av ulovlige innvandrere, skriver Aftenposten.

– USA må sette grenser for hvor mange innvandrere vi kan ta inn, og det betyr at alle ikke kan få opphold, uttalte justisminister Jeff Sessions.

Ambulansesjåføren Jesus Contreras er én av 788.000 såkalte «dreamers», altså barn av ulovlige innvandrere som har fått midlertidig arbeidstillatelse og lovlig opphold i USA. Dersom Kongressen ikke kommer til enighet om en permanent ordning i form av en ny lov innen et halv år, kan det resultere i at Contreras må ut av landet. Han ble intervjuet av nettstedet Buzzfeed bare dager etter orkanen Harvey i Houston.

Stanse nye søknader
Deferred Action for Childhood Arrivals (DACA) ble innført av Barack Obama i 2012 for å gi de rundt 1.9 millioner menneskene som ble tatt med ulovlig inn i landet av foreldrene sine, en tryggere tilværelse i USA.

Aftenposten melder at regjeringen i første omgang vil stanse alle nye søknader om å bli opptatt i ordningen. De nesten 800.000 som allerede er omfattet av DACA, vil ikke bli kastet ut av landet umiddelbart. De vil i første omgang kunne søke om å forlenge arbeidstillatelsen sin med to år.