Uenige om flere verdispørsmål

Sylvi Listhaug
Foto: Justis- og beredskapsdepartementet
Tirsdag ble innvandringsminister Sylvi Listhaug og KrFs nestleder Kjell Ingolf Ropstad utfordret på ulike verdispørsmål under en debatt i Salem misjonskirke. 
0Shares

– Hvordan truer innvandring norske, kristne verdier?

Dette var det store spørsmålet som kom fram under tirsdagens debatt i Salem misjonskirke, NLM Bergen, der innvandringsminister Sylvi Listhaug og KrFs nestleder Kjell Ingolf Ropstad var på plass, skriver Bergens Tidende.

I løpet av debatten ble de to utfordret i lyndebatt om typiske verdispørsmål, og på flere punkter var de uenige. Ropstad er for eksempel for å reversere loven om at homofile har lov til å gifte seg, mens Listhaug er imot det. Ropstad er derimot imot å fjerne sexkjøpsloven, mens Listhaug er for. Når det gjelder hvor vidt man skal konsekvensutrede oljeboring i Lofoten, Vesterålen eller Senja, er Ropstad imot, mens Listhaug er for.

– En dårlig jobb
Egentlig skulle KrF-leder Knut Arild Hareide vært tilstede i Salem misjonskirke sammen med Listhaug, men avlyste i siste liten. Tidligere har Hareide uttalt at det at Listhaug mangler forståelse for nestkjærlighet, sprer frykt. 

Under debatten tirsdag måtte Ropstad svare på om han var enig med partileder Hareide om at Listhaug sprer mer frykt enn nødvendig, og han svarte følgende:

– Din viktigste jobb som innvandringsminister er å bygge broer og inkludere dem som kommer til Norge. Og her syns jeg Listhaug har gjort en dårlig jobb, og vært for opptatt av å spre frykt rundt utfordringene med innvandring. Hun har hatt for stort fokus på det negative, som skaper en frykt i befolkningen som jeg mener er ubegrunnet, svarte han.