– Hvor får de sin frimodighet fra?

Palestinaaktivister i Malmö fredag 8.desember.
Foto: Skjermdump, youtube
I en kommentar av Erlend Sundar titulert «Jeg er rasende», raser han mot det han ser på som allmenhetens likegyldighet til de mange tilfeller av jødehat uttrykt i Sverige i den siste tiden.
0Shares

«I full offentlighet, midt på en åpen plass i Malmø, står om lag 200 palestinaaktivister og skriker taktfast på arabisk at de skal skyte jødene. Dagen etter samles de igjen på samme sted. Og på like taktfast arabisk forteller de omverdenen at de skal angripe jødene med kniv. Hvor får de sin frimodighet fra?»

Sundar, som er nettredaktør for Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem (ICEJ), forteller også om angrep mot et kapell i Malmø samt angrepet mot synagogen i Göteborg, og tar i sin kommentar et oppgjør med det han anser å være manglende respons fra offentligheten.

Anti-rasisme på tomgang
«Hvor i alle dager har disse menneskene som sprer terror blant jøder fått sin frimodighet fra? Ja, hva er det som får dem til å tro at de kan utsette jøder og medborgere for livsfare i full offentlighet? Er det fra deg som alltid holder kjeft når jøder utsettes for liknende? For hvorfor sier du ingenting? Hvorfor blir du ikke rasende?» 

«Personlig er jeg sjokkert og rasende. Ikke bare på de som var samlet i Malmø, men på de som aldri sier noe. Antirasister som plutselig ikke er så antirasistiske likevel.»

Sundar påpeker også at det ikke er Trump sin skyld.

«Skylden tilhører de som driver hat og terror mot jødene og de som med vitende og vilje holder kjeft.»

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.