Ahmadiyya-muslimer evakuert etter voldsangrep

Selvmordsbombingen av kirken St. Sebastian`s i Negombo (bildet) på Sri Lanka har ført til trusler og vold mot de flere hundre ahmadiyya-muslimske flyktningene som bor i byen.

Ifølge The Guardian er de rundt 700 flyktningene ofre for trusler og voldsangrep fra lokalbefolkningen.

Volden regnes som hevn for terrorangrepet sist påskesøndag på Sri Lanka, ettersom Negombo er hjemstedet til kirken St Sebastian’s, hvor 200 mistet livet i et av selvmordsangrepene, ifølge Reuters.

Gruppen på 700 holdt til i kystbyen Negombo og har blitt flyttet til en annen by nord for hovedstaden Colombo. Her bor ahmadiyya-muslimene i skjul med politivakt for sin egen sikkerhet.

– Flyktningene har opplevd vold og at husene deres har blitt utsatt for steinkasting, så de var redde for å bli igjen, forteller aktivist Ruki Fernando til The Guardian.

Utsatt religiøs minoritet

Men også på stedet hvor gruppen bor i skjul er de heller ikke ønsket. Utenfor et av mottakene har et skilt blitt hengt med budskapet Vi trenger ikke flyktninger fra Pakistan. Lokalbefolkningen har også protestert mot gruppens tilstedeværelse.

Gruppen på flere har ankommet Sri Lanka som flyktninger som tilhører Ahmadiyya-sekten, en forfulgt islamsk minoritet i Pakistan. Tilsammen bor det 1600 ahmadiyya-flyktninger på Sri Lanka.

– FNs høykommisjonær for flyktninger (UNHCR) jobber tett med lokale og nasjonale myndigheter på Sri Lanka. Myndighetene har vært veldig hjelpsomme til å garantere sikkerheten til alle flyktninger og asylsøkere i denne tiden med økt angst og bekymring etter terroren, sier UNHCR-representant Babar Baloch til The Guardian.