Migrantbåt kantret utenfor Lesvos

migranter
Selv om Hellas har trappet opp patruljeringen i Egeerhavet med hjelp fra EUs grensevaktbyrå Frontex, er Lesvos fortsatt en innfallsport til EU for irregulære migranter og flyktninger. (Illustrasjonsfoto)
Foto: Unsplash
Minst to mennesker mistet livet da en båt med migranter og flyktninger forliste utenfor øya Lesvos onsdag, ifølge gresk politi.

32 mennesker overlevde forliset i Egeerhavet, opplyser politiet. Gummibåten kom fra den tyrkiske kysten og gikk på grunn i sterk vind natt til onsdag.

Ifølge de overlevende var det 36 mennesker om bord i båten da ulykken skjedde. Myndighetene sa først at 18 migranter klarte å komme seg ut av båten, mens 16 andre var savnet. Onsdag ettermiddag kom 14 andre til rette etter at de klarte å komme seg i land på Lesvos, ifølge kystvakten. Søket etter de savnede fortsetter.

Selv om Hellas har trappet opp patruljeringen i Egeerhavet med hjelp fra EUs grensevaktbyrå Frontex, er Lesvos fortsatt en innfallsport til EU for irregulære migranter og flyktninger.

I juni druknet minst 82 mennesker da en overfylt tråler sank utenfor den greske byen Pylos. Flere hundre er meldt savnet fra samme båt. 40 av de overlevende har gått til sak mot greske myndigheter fordi de mener de ikke gjorde nok for å redde dem før båten sank.