Nytt utenriksmagasin fra Utrop: Sør

0Shares

SØR kommer en gang i måneden, og skal distribueres sammen med Utrop.

– Utrop har satt mange nye saker på dagsorden, ikke minst på hvilken måte minoriteter skal forholde seg til utenriksstoff, både som konsumenter og produsenter. Vår bakgrunn kobler oss til mange ulike kulturer og områder i verden, og vi har ofte en mer sammensatt forståelse av problemer og utfordringer i våre hjemland enn det som er tilfellet for norske journalister og avislesere. Disse kunnskapene bør formidles videre til det norske samfunn. Artikler, analyser og annet materiell skal bedre forståelsen av samfunnsforhold utenfor Norge, skriver prosjektleder Alfredo Biamont i lederartikkelen.

– Ikke minst ønsker vi å fungere som en avis åpen for alle som vil skrive om Nord – Sør spørsmål, fordi vi som minoritet er bevisst på at vi ikke har nok ressurser til å dekke alle de regioner og problemkomplekser vi anser som sentrale for norsk offentlighet å kjenne til. Vi tenker oss SØR som katalysator for at journalister med minoritetsbakgrunn skal ha et sted hvor de kan begynne å skrive om utenriksnyheter og nord-sør spørsmål, skriver Biamont.

Ansvarlig redaktøri Utrop Majoran Vivekananthan mener det er på høy tid at vi får et utenriksmagasin som er objektiv og nøytral, og som presenterer spennende stoff om for eksempel kulturer og grupper som vi knapt har hørt om.

Det første nummeret handler om en begivenhet av historisk format, nemlig at for første gang i Amerikas historie, etter det spanske koloniherredømmet tok slutt, har en indianer, Evo Morales, blitt valgt som president i Bolivia. Uansett ideologi, politisk tilhørighet eller resultatene av hans regjerings arbeid, står vi foran en suksess som markerer et skille i Sør-Amerika historie.

Det betyr mye at Morales representerer en bred sosial bevegelse som har reagert mot tradisjonelle høyre- og venstreorienterte partier, som lenge har skuffet folket i Bolivia. Vi ser fram til at hans regjering skal lykkes med å vise at indianere og grasrotbevegelser kan være alternativer som skaper strukturelle forandringer, bekjemper diskriminering av indianere og fjerner fattigdommen.

Abonner på Utrop, inkludert Sør-sidene: www.utrop.no/abonner 

Abonner på Utrop, inkludert Sør-sidene: www.utrop.no/abonner