Leder:

Hvil i fred

 
Foto: Reynir Johannesson/FrP
Alt for kort ble karrieren. La Keshvaris karriere hvile i fred. 

Mazyar Keshvari (37) er en FrP politiker med iransk opprinnelse. Han er fast møtende stortingsrepresentant siden 2013 som vara for statsråd Siv Jensen. Han er medlem av Kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget.

Keshvari kom til Norge som flyktning i 1986. Som politiker har han engasjert seg i spørsmål knyttet til innvandring og integreringsproblematikk. Han har blant annet hevdet at integreringen i Oslo er feilslått, og at man i Oslo begynner å få klasseskiller basert på etnisk opprinnelse. Han har tatt til orde for å sende kriminelle innvandrere tilbake til sine hjemland.

Nå er han selv tatt i kriminelle handlinger. For det å jukse til seg penger er bedrageri.

Jan Arild Snoen i Minervanett mener Keshvari bør bli anmeldt. “Systematisk svindel over et lengre tidsrom må politianmeldes. Til sammenligning ble 1048 personer anmeldt av NAV for trygdesvindel i 2017. Det gjennomsnittlige beløpet var på 170.000 kroner. Det kan ikke gjelde en lov for NAV-klienter som urettmessig tilegner seg fellesskapets penger, og en annen for stortingsrepresentanter som gjør det samme. Her må vi få en anmeldelse og en etterforskning, og dersom svindel kan bevises, en passende straff,” skriver Snoen.

For bare knappe tre måneder siden ba Keshvari kollega Per Sandberg (FrP) om å trekke seg. Nå kan det hende Keshvari selv må trekke seg uavhengig av om saken blir politianmeldt eller ikke.

For dette handler om tillit.

Utrop mener Keshvari må trekke seg fordi dette er en alvorlig sak hvor en folkevalgt har jukset til seg penger. Andre politikere som har gjort seg skyldig i liknende forseelser er ute av politikken. Et godt eksmpel Saera Khan (Ap) hvor Stortinget betalte en telefonregning på mange tusen kroner fordi hun ringte spåkoner.

Med dette er Keshvaris politiske karriere over.