SV-topp med støtte til Isaksen

Foto: Arkiv.
Foto: Are Vogt Moum
SVs Bård Vegar Solhjell er enig med Torbjørn Røe Isaksen (H) i at multikulturalismen ikke gjelder lenger. Nå vil han utfordre resten av venstresiden til å innse det samme.

Solhjell (bildet), sier seg enig i at multikulturalismen som ledesnor for norsk integreringspolitikk er begravd for godt, slik kunnskapsminister Torbjørn Røe Isalsk slo fast forrige uke, med henvisning til Brochmann-utvalgets siste utredning.

Isaksen ville ta et oppgjør med berøringsangsten som har gjort at mange har sett bort fra kultur som en faktor i integreringsdebatten, ifølge Høyre-toppen.

Velkommen etter, svarer stortingsrepresentant for SV, Bård Vegar Solhjell.

– Jeg er helt enig med Torbjørn Røe Isaksen, og dette har jeg og andre argumentert for i årevis, mener Solhjell.

Tolerant sekularisme som grunnlag
I høst skrev Solhjell en kronikk i VG med overskriften “Fem prinsipp for religion i nye Noreg”, hvor det argumenteres for tolerant sekularisme som et felles verdigrunnlag.

Et av prinsippene omhandlet viktigheten av et norsk verdifellesskap, med færre grupperettigheter til ulike kulturelle grupper. Eksempelvis kjønnsdelt svømming og tildekking av ansiktet.

Selv er SV-politikeren ikke bekymret på egne vegne av norsk kultur.

– Norske kultur har alltid vært, og vil fortsette å være i utvikling. Jeg er ikke bekymret på vegne av norsk kultur. Norsk kultur tåler påvirkningen, så lenge vi sørger for å bygge gode verdifellesskap, sier Solhjell.