Barn arrestert for Profet-grafitti

Fem barn fra menigheten Ahmadiyya Muslim Jamaat er arrestert av politiet i Layyah-distriktet i Punjab-provinsen i Pakistan.
Mansoor Ahmed
Latest posts by Mansoor Ahmed (see all)

Fire av de tiltalte er ungdommer mellom 14-16 år og studerer ved den engelskspråklige privatskolen Superior Academy. Disse fire heter Muhammad Irfan, Tahir Imran, Tahir Mahmood og Naseeb Ahmed. Barna har sittet i varetekt siden 28. januar.

Bakgrunnen for arrestasjonen er anklager om at de hadde skrevet navnet på profeten Muhammed på veggene på et toalett på Jamia Gulzar-e-Medina-moskeen. Ahmadiyya-menigheten bekrefter at deres medlemmer som er bosatt i Chak, i Layyah-distriktet, har blitt arrestert og tiltalt for brudd på § 295-C i den pakistanske straffeloven (som forbyr og foreskriver meget strenge straffer for nedsettende bruk av profetens navn, red. anm.).


Anklagene er fullstendig falske og grunnløse. Politiet har overhode ingen bevis, og har gitt etter for press fra de som sprer religiøst hat i regionen, sier Salim-ud-din som er talspersonen for Ahmadiyya Muslim Jamaat.

Pågripelsen blir fordømt av den asiatiske menneskerettighetsorganisasjonen Asian Human Rights Commission (AHRC).