Hundepolitiker fortsetter tross demonstrasjon

Hele 64 organisasjoner demonstrerte mandag kveld mot byråd Øistein Christoffersen (Frp) som sammenlignet innvandrere med hunder. Men Christoffersen fortsetter som byråd.

Et par hundre mennesker møtte opp på Torgallemenningen klokken 1500 mandag ettermiddag for å delta i demonstrasjonen. BA-redaktør Olav Terje Bergo og professor Per Fugelli holdt appeller før toget under hovedparolen “Gå av!” satte kursen mot rådhuset.

Det var etter lokalvalget i september at den nyvalgte byråden for byggesak og bydeler sjokkerte. I et intervju med lokalavisen Åsane Tidende snakket Christoffersen om integrering av innvandrere.

– Vi må sørge for at de som er her blir integrert på en skikkelig måte. Det inkluderer opplæring i både språk og hvordan vårt samfunn fungerer. Det handler om grensesetting, og er ikke annerledes enn å oppdra barn eller hunder, sa Frp-byråden.
Opposisjonen i Bergen bystyret har fremmet mistillitsforslag mot Øistein Christoffersen. Opposisjonen har ikke flertall til å kaste Christoffersen. Han har imidlertid støtte fra byrådsleder Monica Mæland, og et flertall i bystyret støtter byrådet.

– Dette er ikke en demonstrasjon mot byrådet, men mot Christoffersen og hans rasistiske og diskriminerende uttalelser, sier Nizar Hirrori, leder i Kurdisk kulturforening i Hordaland og talsperson for aksjonsgruppen “Gå av!” til BA.