Den unge lederen

Hun er leder for ungdomsutvalget Furuset Forum, og har akkurat blitt leder for Alna Ungdomsråd. Og som om det ikke er nok, har den unge muslimske jenta nå vunnet kåringen Top 10 – ung leder for 2010.

Sahra Jaber er 16 år og virker som en alminnelig videregående skoleelev på Hellerud. Men denne spreke tenåringen har mange prosjekter gående.

Når har hun vunnet kåringen Top 10 – ung leder. Det er en konkurranse som skal framheve rollemodeller blant førstegenerasjons innvandrere. 

Hadde du forventet å motta en slik pris?
Egentlig ikke, men det er en stor ære å ha fått den. Jeg er veldig interessert i ledelse, og denne prisen vil virke som en motivasjon til å nå framtidige mål. Akkurat nå vil jeg jobbe med ungdommer, men drømmen er en dag å være leder i en stor bedrift, forteller hun. 
Hvorfor tror du at du fikk prisen?
Det tror jeg at dommerne vet bedre enn meg, men jeg tror at det at jeg er så aktiv, både politisk og frivillig, i lokalmiljøet på Furuset har spilt en rolle. Jeg har vært med på å lede ungdomsutvalget Furuset Forum i tre år, og har vært medlem i Alna Ungdomsråd, der jeg nylig ble valgt som leder. Min inspirasjon er ungdom, og jeg tror at jeg har vært en lederskikkelse for ungdom der jeg bor.
Hvordan klarer du å sjonglere alt det med skole og fritid?
Jeg føler at dette er min fritid. Dette er noe jeg liker å gjøre. Av og til går det utover skolen, men jeg prøver å balansere det som best mulig, sier Jaber.

Faktaboks, Sahra Jaber: 

Navn: Sahra Jaber
Alder: 16
Gjør: Elev ved Hellerud videregående skole

Aktuell: Vinner av kåringen Top 10 – ung leder for 2010 

Drømmen er en dag å være leder i en stor bedrift.