Hver tredje Telenor-krone fra Asia

0Shares
Latest posts by Hina Jalil (see all)

– Vi har et stort Asia-fokus, foruten telekom og IT. Det er der vi ønsker å være, sier Baksaas til aftenposten.no

Baksaas har derimot lite nytt å fortelle om tautrekningen innad i Vimpelcom om fusjonen med det Egypt-baserte selskapet Orasco Telecom.

Telenor er en av de to største aksjonærene Vimpelcom, men har hatt et stormfullt forhold til den andre hovedaksjonæren, milliardæren Mikhail Fridman og hans Alpha-gruppe.

Todelt uenighet

Telenor-sjefen deler uenigheten om Vimpelcom-strategien i to deler.

– Metoden som ble tatt i bruk for å redefinere denne mulige oppkjøpssituasjonen til en såkalt transaksjon med en nærstående partner, er vi fortsatt svært kritisk til. Forøvrig har vi å gjøre med en uenighet mellom forretningspartnere som ikke kan sammenlignes med det som skjedde før vi fikk partnerskapet på plass som Vimpelcom nå hviler på, sier Baksaas.

Stim av møter

En lang rekke flernasjonale giganter innenfor alle bransjer bruker det private møtet for 2500 deltagere i Davos til å demonstrere sin vilje til å vokse i Asia. Blant annet er paneldebattene om utviklingen i Kina og India fullbooket.

– En tredjedel av vår virksomhet er jo nå i Asia. Slik blir det med over 100 millioner kunder, sier Baksaas til aftenposten.no.