Venner hjelper ungdom i fattige land

Disse ungdommene støtter ASC sitt arbeid
Foto: ASC
Tolv ungdommer i Oslo viser at det vi gjør her hjemme kan hjelpe folk ute i verden.
0Shares

I 2010 startet Betül Cokluk (21) og noen venner organisasjonen A Step Closer – ASC. Det betyr et skritt nærmere på engelsk. De fikk ideen etter at de hadde vært på et foredrag med lege Mads Gilbert. Han jobbet som lege i Gaza da det var krig der i 2009.

– Han inspirerte oss. Det han sa, fikk oss til å forstå at vi kan hjelpe andre. Men bare hvis vi jobber sammen. Alene er det lite et menneske kan gjøre, sier Betül.

Av unge, for unge
Betül føler det er lett for organisasjonen å få kontakt med barn og ungdom.

Stolte deltakere på ASC sin fotballturnering.
Foto : ASC

Mads Gilbert inspirerte oss. Det han sa, fikk oss til å forstå at vi kan hjelpe andre.

– Vi begynte med å snakke med elever på videregående skoler og ungdom vi kjente, forteller hun.

En symbolsk murstein for Al-Jalil, et senter for palestinske flyktninger i Libanon.
Foto : ASC

Organisasjonen er for barn og ungdom. Det er også ungdom som driver organisasjon. ASC har støttet de Al-Jalil. Det er et senter i Sør-Libanon som hjelper unge, palestinske flyktninger. Det er et femårig prosjekt som er på det første året. Prosjektleder for Al-Jalil er norske Ingebjørg Kvarekvål. Senteret får ikke penger fra den norske staten. ASC bestemte seg derfor for å samle inn penger til senteret.

Innsamling
– Vi har holdt to store fotballturneringer for å få inn penger, sier Betül. – Den første turneringen hadde vi på Ekebergsletta 20. juni i fjor. Vi hadde også en turnering 6. februar i år. Vi visste jo at ungdommer er interessert i idrett, så det var en bra måte å få inn penger på. Men i år skal vi ikke jobbe med Al-Jalil. Nå vil vi jobbe med andre saker.

Flere som vil hjelpe
I framtiden håper hun at andre ungdommer skal ta over etter dem.

– Vårt mål er å inspirere ungdom til å hjelpe andre, enten hos oss eller eller i egne organisasjoner. Dette er en organisasjon av ungdom, for ungdom. Derfor er det naturlig at det blir andre ungdommer som tar over etter oss. Men jeg tror at vi har lang tid igjen i ASC. Vi har jo nettopp har startet studiene våre.