Sagt siden sist

Nina Witoszek
Om integrering, flerkultur og innvandring.

– Vi er selvsagt inspirert av det som har skjedd i Norge. Men vi har så tatt stafettpinnen videre og valgt å si at vi vil fokusere på alle typer av hatkriminalitet, uansett avskygning. Vi har derfor valgt å lage en fredsring på Rådhusplassen for å fokusere på trygghet i hele København. Uansett om overgrepene berører Dan, Finn eller Aisha.

Tanwir Ahmad, inititvtaker til den danske versjonen av den norske fredsringen, til Berlingske Tidende 25.02.

– Vi vil fremfor alt spre solidaritet, tillit og kjærlighet, at vi skal støtte hverandre. Vi er alle er en del av Sverige, en del av Europa og en del av samfunnet. Sammen må vi stå opp for hverandre om vi skal stå imot alt som har med rasisme å gjøre.

Siavosh Derakhti, organisasjonen Unge muslimer mot antisemittisme, som står bak svenskenes fredsring til Svenska Dagbladet 26.02.

– Uttalelsen er en spontan reaksjon. Polakker er mye mindre kalkulerende i forhold til konsekvenser enn hva nordmenn er. Polakker snakker vanligvis fra levra, spesielt når de er i utlandet.

Nina Witoszek, samfunndebattant og professor med opprinnelse i Polen, til Nettavisen. I intervjuet forklarer hun den krasse tonen fra den polske barnelegen Anna Owczarz overfor helseminister Bent Høie etter barnedødsfallssaken i Kristiansund sykehus 26.02.

– Framelskingen av det multikulturelle samfunnet har slått feil. Vi har et system som åpner dørene for fri innvandring uten å ta ansvar for integreringen. Vi stiller ingen krav.

Frps Per Sandberg (bildet) i et intervju med Klassekampen 19.02.

– Vi legger ikke merke til at det ikke er etnisk norske her. Vi står ikke og stirrer på folk og spør hvor de er ifra. Det er litt rart å få spørsmål om det er annerledes å gå på vår skole, for vi opplever det ikke sånn.

Elev ved Vahl skole i Oslo intervjuet av Dagsavisen 26.02.