Ansatte uten skaut er verst

Ansetter du en kvinne som bærer hijab kan nemlig hende at du da får et renn av nordmenn med rare navn og mørk hud som gjerne vil handle i butikken din. Ja, det kan til og med hende at du får enda flere kunder fra den store gruppen av innbyggere som har brukt flere generasjoner på den særnorske vekstbransjen innavl.
Dette skriver Ronny Ruud, kommentator i Ukeavisen Ledelse.

Ikke la deg skremme av Dagsavisen

-Det pussige er at av den siste gruppen kommer 82,5 prosent sannsynligvis ikke til å reagere på at muslimske kvinner bærer sitt skaut der det passer dem. Som forretningsdrivende må du altså ikke la deg skremme av Dagsavisen som forteller at «Nordmenn er negative til ansatte med hijab», fordi 17,5 prosent i en meningsmåling har svart at de kan komme til å reagere «negativt på å bli betjent av en butikkansatt med skaut». Meningsmålingen sier ingen ting om hva kundene ville gjort dersom den butikkansatte med skaut for eksempel viste seg å være Anne Cath. Vestly i rollen som «mormor», skriver han.

Hvem skal du bekymre deg for?

"Noe du derimot bør bekymre deg for, er ansatte som vil tygge tyggegummi på bakrommet i stedet for å sitte i kassa slik at køen blir kortere, ansatte som burde ha båret skaut fordi det er opptil flere uker siden de vasket håret eller ansatte som til nød gidder å svare med et lite stønn hvis kundene skulle finne på å stille et spørsmål."