Norskkurs med tannpuss

Et pilotprosjekt på Romerike skal i dagene fremover lære nyankomne innvandrere på norskkurs ikke bare språk, men også om tannpleie, melder rb.no.
Victoria Uwonkunda
Latest posts by Victoria Uwonkunda (see all)

Prosjektet begynner allerede på onsdag og torsdag på Skedsmo, og i begynnelsen av november i Lørenskog. Dette skal være en del av undervisningen hvor det blant annet skal opplyses om viktigheten av riktig kosthold og god tannhygiene for innvandrere.

Undervisningen som blir en del av den obligatoriske norskopplæringen skal foregå med framvisning av lysbilder og utdeling av informasjonshefter.

Årsaken er at man har sett at barn av minoritetsforeldre oftere har hull i tennene enn andre, og vil gjerne forebygge dette i god tid.

Folkehelsekoordinator og tannpleier ved Strømmen tannklinikk, Rigmor Moe er en av fire tannpleiere som skal undervise voksne innvandrere om tannpuss. Moe synes det er viktig å nå ut til foreldre for å veilede barna sine om tannpleie.

– Det er litt farlig å snakke generelt, men vi kan likevel lese statistikken, sier hun til Romerikes Blad. Hun sikter til en undersøkelse blant ungdom som rapporterte om hva de syns om sin egen livsstil. Da viste det seg at romerikeskommunene var blant stedende som kom dårligst ut, og da bestemte de seg å satse på dette område.

I undervisningen skal det være praksis rettet samtidig som det skal legges mest vekt på faren ved høyt sukkerinntak.

Deltagerne skal fylle inn et skjema både før og etter timen for å måle effektiviteten av undervisningen.