Fortsatt lavere ledighet for innvandrermenn

Byggenæringen, hvor spesielt mange polakker jobber, er for tiden en lavkonjuktursbransje.
Foto: flickr.com
Registrerte arbeidsledigheten blant bosatte innvandrere i Norge gikk ned fra 7,0 prosent i august 2011 til 6,6 prosent i august 2012, viser nye nye tall fra Statistisk Sentralbyrå.
Claudio Castello
Latest posts by Claudio Castello (see all)

Samtidig viste statistikkene at det fortsatt er kun blant menn at ledigheten går ned.

– Innvandrermenn hadde en nedgang på 0,7 prosentpoeng fra august 2011, og det var gruppen fra EU-landene i Øst-Europa som hadde størst nedgang. For innvandrerkvinner var ledigheten uendret. I den øvrige befolkningen hadde menn og kvinner en nedgang i arbeidsledigheten på henholdsvis 0,2 og 0,1 prosentpoeng, skriver ssb.no.

Størst nedgang blant østeuropeere

Innvandrere fra EU-landene i Øst-Europa har fremdeles den sterkeste nedgangen i den registrerte ledigheten med 0,7 prosentpoeng fra 3. kvartal 2011 til 3. kvartal 2012. I de andre gruppene var det en nedgang på mellom 0,1 og 0,5 prosentpoeng.

Høyest er ledigheten i den afrikanske gruppen med 14,2 prosent, etterfulgt av innvandrere fra Asia, med en andel på 8,7 prosent ledige. Innvandrere fra Sør- og Mellom-Amerika, samt fra Øst-Europa utenom EU, ligger omtrent på samme ledighetsnivå på rundt 7,0 prosent. Innvandrerne fra EU-landene i Øst-Europa hadde derimot en ledighet på 6 prosent, skriver ssb.no