Går opp i kroppsvarme etter meditasjon

Å meditere, som denne gjengen gjør, kan være bra for kroppsvarmen, viser nyere forskning.
Foto: Andre Engels
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Zarina kastes ut av Norge - 27.04.2024 For en stemme! - 27.04.2024 Oslo Mela klare med årets første artister - 26.04.2024 Lenge har det versert både videoer og historier om munker som gjør de utroligste ting under meditasjon. En av disse […]
Claudio Castello
Latest posts by Claudio Castello (see all)

Lenge har det versert både videoer og historier om munker som gjør de utroligste ting under meditasjon. En av disse historiene handler om munker som er i stand til å styre sin egen kroppstemperatur med sinnet.

Nå antyder en ny studie fra the National University of Singapore (NUS) at det er mulig å øke temperaturen i kroppen med spesielle meditasjonsteknikker. Studien ble nylig publisert i tidsskriftet PLoS ONE.

Forskerne samlet inn data under en seremoni hvor tibetanske nonner ikledd våte klær i 25 minusgrader økte kroppstemperaturen sin og tørket klærne. Ved å kombinere målinger av hjernen via EEG og temperaturmålinger i armhulen observerte forskerne en økning i temperatur opp til 38,3 grader.

– Nå er det til og med vitenskapelig bevist med termometer at det finnes mer mellom himmer og jord, sier professor Øyvind Ellingsen fra Institutt for sirkulasjon og bildediagnostikk ved NTNU til forskning.no.