Går opp i kroppsvarme etter meditasjon

Å meditere, som denne gjengen gjør, kan være bra for kroppsvarmen, viser nyere forskning.
Foto: Andre Engels
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Vil fremme vitenskapelig basert antirasisme - 28.03.2024 Tradisjonell tamilsk konsert som musikkterapi - 27.03.2024 Argentinsk multikunstner fikk tildelt Ibsenprisen - 27.03.2024 Lenge har det versert både videoer og historier om munker som gjør de utroligste ting under meditasjon. En av disse […]

Lenge har det versert både videoer og historier om munker som gjør de utroligste ting under meditasjon. En av disse historiene handler om munker som er i stand til å styre sin egen kroppstemperatur med sinnet.

Nå antyder en ny studie fra the National University of Singapore (NUS) at det er mulig å øke temperaturen i kroppen med spesielle meditasjonsteknikker. Studien ble nylig publisert i tidsskriftet PLoS ONE.

Forskerne samlet inn data under en seremoni hvor tibetanske nonner ikledd våte klær i 25 minusgrader økte kroppstemperaturen sin og tørket klærne. Ved å kombinere målinger av hjernen via EEG og temperaturmålinger i armhulen observerte forskerne en økning i temperatur opp til 38,3 grader.

– Nå er det til og med vitenskapelig bevist med termometer at det finnes mer mellom himmer og jord, sier professor Øyvind Ellingsen fra Institutt for sirkulasjon og bildediagnostikk ved NTNU til forskning.no.