Går opp i kroppsvarme etter meditasjon

Å meditere, som denne gjengen gjør, kan være bra for kroppsvarmen, viser nyere forskning.
Foto: Andre Engels
Author Recent Posts Claudio Castello Latest posts by Claudio Castello (see all) – Jakt er det motsatte av krig - 16.08.2022 Amina tok bronse i junior-VM i taekwondo - 16.08.2022 Kafé- og gårdsarbeid som integreringsprosjekt - 15.08.2022 Lenge har det versert både videoer og historier om munker som gjør de utroligste ting under meditasjon. En […]
0Shares

Lenge har det versert både videoer og historier om munker som gjør de utroligste ting under meditasjon. En av disse historiene handler om munker som er i stand til å styre sin egen kroppstemperatur med sinnet.

Nå antyder en ny studie fra the National University of Singapore (NUS) at det er mulig å øke temperaturen i kroppen med spesielle meditasjonsteknikker. Studien ble nylig publisert i tidsskriftet PLoS ONE.

Forskerne samlet inn data under en seremoni hvor tibetanske nonner ikledd våte klær i 25 minusgrader økte kroppstemperaturen sin og tørket klærne. Ved å kombinere målinger av hjernen via EEG og temperaturmålinger i armhulen observerte forskerne en økning i temperatur opp til 38,3 grader.

– Nå er det til og med vitenskapelig bevist med termometer at det finnes mer mellom himmer og jord, sier professor Øyvind Ellingsen fra Institutt for sirkulasjon og bildediagnostikk ved NTNU til forskning.no.