Voldsfrykt hemmer bevegelsesfriheten

Stadig farligere å være kvinne i slumområder i den tredje verden (som her i Kampala), viser ny rapport
Foto: Skjermdump/YouTube
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Ukrainske flyktninger i Norge markerer toårsdagen for krigsutbruddet - 24.02.2024 LDO kan måtte handskes med flere kommuner som varsler «Drammen-vedtak» - 24.02.2024 Klokkene i Nidarosdomen ringer for krigsofre og flyktninger - 23.02.2024 Frykt for seksuelle angrep, forsøpling og vold skaper såkalte […]

Frykt for seksuelle angrep, forsøpling og vold skaper såkalte “no-go areas” for jenter i storbyer som Kairo, Delhi og Kampala, viser en ny studie fran organisasjonen Plan UK.

Rapporten Adolescent Girls’ View on Safety in Cities, avslører at trusler mot jenters sikkerhet i offentlige fasiliteter som toaletter, offentlig transport og markedsplasser er en dagligdags hendelse. Rapporten kommer etter en rekke høyprofilerte saker om vold mot unge kvinner, inkludert den brutale voldtekten og drapet på en student i Delhi som skapte opptøyer flere steder i India.

– Funnene gir et dystert bilde av mange jenters og kvinners situasjon i utviklingsland. Vi ser at millioners bevegelsesfrihet, og dermed muligheten til å realisere seg selv, blir innskrenket. Vi kan ikke tolerere dette, uttalte Plan UK-sjef Nigel Chapman til plan-uk.org.