Kan ikke love ny områdesatsing

 
Foto: Bjerke videregående skole
Skolebyråd Torger Ødegaard (H) avviser at en blåblå regjering vil strupe integreringen. Men han kan ikke love noen videreføring av Groruddalssatsingen.
Claudio Castello
Latest posts by Claudio Castello (see all)

I går gikk lederen av Oslo Arbeiderparti, Jan Bøhler, ut i Dagsavisen og hevdet at en blåblå regjering vil strupe integreringen. Bøhler mener Høyre og Frp vil sette integreringen tilbake i tid og at det kommer til å skape større etniske spenninger i Norge.

Nå reagerer skolebyråden i Oslo, Torger Ødegaard (H), på det han mener er “løgn og skremselspropaganda” fra Arbeiderpartiet.

– Rett og slett tøys, sier Ødegaard til Dagsavisen.

50 millioners spleiselag 
En av sakene som Bøhler mener står i fare er videreføringen av områdesatsingen for Groruddalen og Søndre Nordstrand. Her har Oslo kommune og regjeringen gått sammen om et 50 millioners spleiselag for å skape gode bomiljøer og bedre integrering.

Bøhler mener også at Høyre og Frp ikke vil svare på om de vil fortsette å satse på disse områdene.

Vil dere videreføre Groruddalssatsingen?

– Jeg kan jo ikke uttale meg om hele Groruddalssatsingen som skolebyråd. Jeg kan i hvert fall forsikre at hvis jeg fortsetter som skolebyråd, så kommer vi til å fortsette å satse på innholdet i skolen i Groruddalen, sier Ødegaard til Dagsavisen