Kan ikke love ny områdesatsing

 
Foto: Bjerke videregående skole
Skolebyråd Torger Ødegaard (H) avviser at en blåblå regjering vil strupe integreringen. Men han kan ikke love noen videreføring av Groruddalssatsingen.

I går gikk lederen av Oslo Arbeiderparti, Jan Bøhler, ut i Dagsavisen og hevdet at en blåblå regjering vil strupe integreringen. Bøhler mener Høyre og Frp vil sette integreringen tilbake i tid og at det kommer til å skape større etniske spenninger i Norge.

Nå reagerer skolebyråden i Oslo, Torger Ødegaard (H), på det han mener er “løgn og skremselspropaganda” fra Arbeiderpartiet.

– Rett og slett tøys, sier Ødegaard til Dagsavisen.

50 millioners spleiselag 
En av sakene som Bøhler mener står i fare er videreføringen av områdesatsingen for Groruddalen og Søndre Nordstrand. Her har Oslo kommune og regjeringen gått sammen om et 50 millioners spleiselag for å skape gode bomiljøer og bedre integrering.

Bøhler mener også at Høyre og Frp ikke vil svare på om de vil fortsette å satse på disse områdene.

Vil dere videreføre Groruddalssatsingen?

– Jeg kan jo ikke uttale meg om hele Groruddalssatsingen som skolebyråd. Jeg kan i hvert fall forsikre at hvis jeg fortsetter som skolebyråd, så kommer vi til å fortsette å satse på innholdet i skolen i Groruddalen, sier Ødegaard til Dagsavisen