Norsk-russer vurderer å satse internasjonalt:

Ruslan satser i ringen

Wrestlingkarriére i utlandet er drømmen: Ruslan Gladkiy ånder og lever for sporten har lærte å kjenne som 12-åring.
Foto: Kari Bye
Ruslan Gladkiy er en spennende nykommer blant de unge talentene hos Norges Wrestlingforbund (NWF). Selv trives han best i lufta.
0Shares

Inne i Trikkehallen på Kjelsås var forventningen stor. Norges Wrestlingforbunds (NWF) trofaste fans skulle bivåne sesongens siste show, Ungt Blod, før sommerferien gjør sin entré.

Forbundet ble stiftet av den norske wrestlingentusiasten Erik Isaksen sommeren 2001. Isaksen selv trente og wrestlet i England, før han kom tilbake til Norge.

“Eventyrlandet” Norge
Utenfor lokalene, før turneringen tar til, treffer Utrop det russiskfødte stjerneskuddet Ruslan. Han er eneste utenlandskfødte blant alle av NWFs 20 aktive wrestlere.

Jeg vet at jeg har bedre utholdenhet i ringen, og at jeg ikke gir meg uansett.

Ruslan har trent i to år, og debuterte i NWF i vinter.

– Familien min er opprinnelig fra Murmansk (jour. anm. by i en av Russlands nordligste provinser). I seksårsalderen flyttet jeg til Pentza, sør-øst for Moskva, før jeg igjen som tolvåring flyttet til Norge og Karasjok.

Gladkiy beskriver sitt første møte som “ikke langt unna et eventyr”.

– Jeg forestilte meg Norge som et eventyrsted siden moren min, som hadde flyttet først, skrøt så veldig mye av både folket og naturen. Sannheten lå ikke så veldig langt unna, forteller han.

Hekta etter tv-titting
I Norge fant han lidenskapen for wrestling etter å ha sett flere kamper på TV.

– Jeg ble helt hekta og tenkte: “Hvorfor kan ikke jeg prøve dette selv?”

– Er det 80-tallets ikoner som Hulk Hogan, som var populære da wrestling gikk på kabel-tv i Norge, eller de nyere profilene som er inspirasjonen?

– Det er nok mer de nyere stjernene, av typen Kevin Nash og NWO, som fikk meg til å følge med, og til slutt velge å satse på dette for alvor.

Tøffe tak: Ruslan og Argon kjempet hardt for å nå finalen i Ungt Blod-turneringen.
Foto : Kari Bye

Ikke helt som ventet
Denne kvelden får fire unge nykommere sjansen til å kjempe om tilttelen Norges beste wrestler under 25. I tillegg til overnevnte Ruslan er også Argon, Adrian Storm og Markus Lex med på showet.

– Akkurat som alle andre håper jeg å stå som vinner. Jeg vet at jeg har bedre utholdenhet i ringen, og at jeg ikke gir meg uansett, sier Gladkiy selvsikkert før sin semifinalekamp mot Argon.

Selve kampen (bildet) går likevel ikke som ventet for Ruslan. Til tross for iherdig innsats, viljestyrke, luftige svev og en smule neseblod, trekker Argon det lengste strået. Sistnevnte ender med å vinne hele turneringen, etter å ha slått Adrian Storm i finalen.

Likevel er den russiskfødte wrestleren overbevist om at han vil lykkes i tiden fremover.

– NWF er definitivt et springbrett og en læringsplattform, siden jeg har planer om å satse på dette fulltid.

– Så målet er enten USA eller Japan?

– Vi får se. Jeg ønsker å være her lenge før jeg i det hele tatt prøver meg internasjonalt. Skulle jeg lykkes så kommer jeg aldri til å glemme fansen her hjemme eller NWF, sier han.