Sentrumspartiene avlyser Frps innstramning

Foto: flickr.com.
Foto: Daniel Rugaas/Flickr
For Venstre og Kristelig Folkeparti er det uaktuelt å gå med på Frp-forslagene om en strengere asyl- og innvandringspolitikk.
0Shares

Kristelig Folkeparti og Venstre skal snakke med Fremskrittspartiet etter valget. Likevel er det “svært usannsynlig” at landet får en regjering der de tre partiene deltar sammen med Høyre, gjentok partilederne Trine Skei Grande og Knut Arild Hareide i Politisk kvarter på NRK mandag morgen.

Til det er avstanden på sentrale politikkområder for stor. Det ble blant annet tydelig da Fremskrittsparti-leder Siv Jensen i partilederutspørringen på NRK varslet tøffe forhandlinger om asyl- og innvandringspolitikken hvis det rødgrønne flertallet ryker i valget om to uker.

Innstramningsfokusert
Skei Grande (bildet) avfeier Jensen med at hun snakket “veldig mye i overskrifter om innstramming” og lite om praktisk politikk.

– Her er det klart at Frp utgjør et ytterpunkt, og at dette er det ikke noe flertall for i Stortinget. Jeg støtter Erna Solberg når hun sier at dette blir ikke noe av, sa Grande til NRK.

– For KrF er det ikke aktuell politikk å reforhandle flyktningkonvensjonen og bryte menneskerettighetene, istemte KrF-leder Hareide.