Hatbrev fra provosert seer

 
Foto: Skjermdump/nrk.no
Programleder Yasmin Syed (bildet) er for tida aktuell i den nye NRK-satsingen «Dialektriket». I programmet reiser Syed landet rundt for å høre på ulike norske dialekter. 
Koubang Mbilase Enyam
Latest posts by Koubang Mbilase Enyam (see all)

«Hva faen er det du tillater deg?, du, som jo er innvandrer, og som ikke verken kan eller vet noe som helst, og da altså heller ikke om vårt språk og våre dialekter!?!», skriver blant annet vedkommende i brevet. 

Syed har norsk mor og far fra den indiske delen av Kashmir. Hun flyttet til Norge fra London allerede som toåring og har vokst opp i Vinje i Telemark. 

Hun forteller at hun la ut brevet på Facebook og Twitter da hun gikk på flyet i Bergen i går. Da hun slo på telefonen i Oslo hadde hun 300 meldinger der. 

Fått over 2000 likes
I skrivende stund er brevet delt over 1000 ganger på Facebook og er «likt» av rundt 2200 mennesker. 

Folk er også svært engasjert i kommentarfeltet, og flere påpeker ironien i at brevsenderen ikke akkurat briljerer med norsk rettskrivning og faktakunnskaper. Selv tar ikke Syed innholdet i brevet alt for seriøst. 

–  Jeg bare ler og jeg lo da jeg leste brevet. Jeg kan ikke ta et anonymt brev som er skrevet på så dårlig norsk med mange skrivefeil, seriøst, sier hun til dagbladet.no.