Får pepper for “nazi-video”

 
Foto: Eva Rinaldi
Rapperen Nicki Minaj (bildet) har igjen pådratt seg fansens vrede etter en ny drøy musikkvideo.
Claudio Castello
Latest posts by Claudio Castello (see all)

Nå beskyldes den amerikanske rapperen, med opprinnelse fra Trinidad og Tobago, for å åpenlyst bruke nazi-inspirerte visuelle virkemidler og for Hitler-hyllest i musikkvideoen til hennes siste singel, Only. 

I den animerte videoen spiller Minaj en diktator som sitter på en trone foran uniformerte soldater, og videoen, som er tydelig inspirert av de svarte og hvite nazi-propaganda filmene fra 30- og 40-tallet. En hær av soldater bærer røde armbånd, som minner om de som ble bært av nazistene. Store bannere med Minajs karakteristiske Young Money-logo er formet slik at de ligner på hakekors.

En nærmere kikk på videoen viser også gassmasker og eksploderende bomber.

– Jeg skjønner ikke hva det har å gjøre hverken med henne eller låten, og hun bør komme med en slags forklaring og ikke minst unnskyldning, sier redaktør for underholdningsnettstedet 730.no, Gisle Stokland, til VGNett.

Obskønt
Flere Twitter-brukere har kommet med kraftig kritikk av Minajs kontroversielle video, hvor de føler seg krenket både av nazi-referansene, samt videoens eksplisitt obskøne og seksualiserte tone. Noen ber sågar superstjernen om å komme med en beklagelse, skriver The Independent

Vær så snill, slett “Only”-videoen og be om unnskyldning for nazi-referansene.

Jeg elsker deg. Men å lage en video med et nazi-tema, og med deg selv som en sexy Hitler og initialene formet som et hakekors? Respektløst.

Tidligere i år skapte Minaj også sterk kontrovers ved hyppig nakenhet i videoen Anaconda. Superstjernen, som i løpet av helgen har vært i Glasgow i forbindelse med MTV European Awards har ennå ikke uttalt seg til mediene om saken.

Se Only her (Utrop tar ikke redaksjonelt ansvar for eksterne linker). Og bruk gjerne kommentarfeltet til å si din mening om videoen.

Lenken til illustrasjonsbildet.