Får pepper for “nazi-video”

 
Foto : Eva Rinaldi
Rapperen Nicki Minaj (bildet) har igjen pådratt seg fansens vrede etter en ny drøy musikkvideo.
0Shares

Nå beskyldes den amerikanske rapperen, med opprinnelse fra Trinidad og Tobago, for å åpenlyst bruke nazi-inspirerte visuelle virkemidler og for Hitler-hyllest i musikkvideoen til hennes siste singel, Only. 

I den animerte videoen spiller Minaj en diktator som sitter på en trone foran uniformerte soldater, og videoen, som er tydelig inspirert av de svarte og hvite nazi-propaganda filmene fra 30- og 40-tallet. En hær av soldater bærer røde armbånd, som minner om de som ble bært av nazistene. Store bannere med Minajs karakteristiske Young Money-logo er formet slik at de ligner på hakekors.

En nærmere kikk på videoen viser også gassmasker og eksploderende bomber.

– Jeg skjønner ikke hva det har å gjøre hverken med henne eller låten, og hun bør komme med en slags forklaring og ikke minst unnskyldning, sier redaktør for underholdningsnettstedet 730.no, Gisle Stokland, til VGNett.

Obskønt
Flere Twitter-brukere har kommet med kraftig kritikk av Minajs kontroversielle video, hvor de føler seg krenket både av nazi-referansene, samt videoens eksplisitt obskøne og seksualiserte tone. Noen ber sågar superstjernen om å komme med en beklagelse, skriver The Independent

Vær så snill, slett “Only”-videoen og be om unnskyldning for nazi-referansene.

Jeg elsker deg. Men å lage en video med et nazi-tema, og med deg selv som en sexy Hitler og initialene formet som et hakekors? Respektløst.

Tidligere i år skapte Minaj også sterk kontrovers ved hyppig nakenhet i videoen Anaconda. Superstjernen, som i løpet av helgen har vært i Glasgow i forbindelse med MTV European Awards har ennå ikke uttalt seg til mediene om saken.

Se Only her (Utrop tar ikke redaksjonelt ansvar for eksterne linker). Og bruk gjerne kommentarfeltet til å si din mening om videoen.

Lenken til illustrasjonsbildet.