Solberg vil ha flere arbeidsinnvandrere

Får vi ikke flere innvandrere til Norge, vil folketallet synke etter 2015. Kommunalminister Erna Solberg vil nå ha flere kvalifiserte arbeidsinnvandrere. Dagens kvoter for jobbsøkervisa fylles ikke opp, skrvier Aftenposten tirsdag. Samtidig nekter hun fortsatt arbeidstillatelse til nord-irakere som har jobb og er etablert i yrker.

Ifølge Aftenposten mener kommunalminister Erna Solberg at Norge trenger flere arbeidsinnvandrere. – Uten innvandringen vil folketallet i Norge synke etter 2015, selv om vi har Europas høyeste fødselsrate, sier kommunalminister Erna Solberg til Aftenposten.

Hun mener at vi ikke bør være redde for økt arbeidsinnvandring. Men hun legger ikke skjul på at hun er på jakt etter spesielle innvandrere. De som kan et yrke, som er kvalifiserte og som kan gjøre en jobb i Norge.

Erna Solberg viser til at Norge har en kvote på 5000 arbeidsvisa. Nå er kun 2000 utnyttet. Hun viser til at de som søker innvandring til Canada har gjennomsnittlig bedre utdanning enn canadierne selv.


Viser ut nord-irakere

Kommunalminister Erna Solberg har imot FN’s Høykommisærs valgt å nekte fornyelse av arbeidstillatelse til en rekke nord-irakere som har jobb i Norge. Dette har vært sterkt kritisert.