Lag Daal - indisk linsesuppe

Linser er dyrket i århundrer og brukes mye rundt om i verden. De er rike på proteiner og er en fin erstatning for kjøtt av og til. Linser spises mye i India, både i supper, salater og stuinger som spises sammen med kokt ris eller brød.

Utrop nr. 17/2009 (26.11.2009)

Ingredienser:
2 dl  røde eller gule linser
2 ss smør
1 stk finhakket løk
1 stk hakket hvitløk
1/4 ts gurkemeie-pulver
1/4 halv ts garam masala-pulver
1,5 dl finhakkede hermetiske tomater
Chilipulver etter smak

Slik gjør du:
Rens linsene ved å helle dem ut på en tallerken og plukke vekk eventuelle urenheter. Skyll dem i et dørslag. Kok linsene i 9-10 dl vann under lokk i 30-40 minutter, eller til de er helt myke.

Smelt i mellomtiden smøret i en tykkbunnet panne. Fres løk og hvitløk slik at de får farge, men ikke blir brent. Tilsett alle krydderne og rør om raskt. Hell i tomatene og la det hele putre cirka 15 minutter. Ta pannen av varmen.

Bland de kokte linsene i grønnsakssausen. Salt og bland godt. Tilsett hakket koriander.

Server suppen rykende varm med en stor sitronbåt til hver, med enten ris eller brød.

Forkortelser:

ss – spiseskje
dl – desiliter
stk – stykk
ts – teskje
l – liter