Vil sende ut asyl­sø­kere med opphold i Russland

 
Foto: Thomas Haugersveen/Statsministerens kontor
Asylsøkere som allerede har lovlig opphold i Russland, skal sendes ut av Norge så fort som mulig, ifølge justisminister Anders Anundsen (Frp).
0Shares

– En del av dem som kommer over Storskog, har hatt opphold i Russland i lang tid. Det betyr at de ikke flykter fra krig, nød og sult og derfor trenger en trygg havn i Norge. De har allerede en trygg havn i Russland, sier Anundsen til NRK, skriver ABCNyheter.

Bare i forrige uke kom 378 asylsøkere syklende over grensen på Storskog i Sør-Varanger. Senest onsdag kom det 75 asylsøkere til Storskog, opplyser Øst-Finnmark politidistrikt.

Vil benytte seg av returavtale
Nå vil justisministeren benytte seg av returavtalen med Russland for å sende flere av dem tilbake. Han har sendt den nye instruksen til Utlendingsdirektoratet (UDI) og håper den skal kunne tre i kraft allerede neste uke. UDI blir bedt om å prioritere retur av asylsøkere som har vært flere år i Russland.

– UDI skal prioritere disse avslagssakene slik at vi ikke belaster asylsystemet i Norge med personer som i utgangspunktet ikke trenger beskyttelse, sier Anundsen. 

Les også hos ABC Nyheter: Rekordmange flyktninger over grensen fra Russland