Foto: Harry Wad

Utsatt for steinkasting i problembydel

To NRK-ansatte ble forrige uke utsatt for steinkasting i den innvandrertette Stockholmsbydelen Rinkeby under en reportasjetur. En av disse er journalistveteranen Anders Magnus (bildet).

Utrop nr. 19/2016 (07.05.2016)

Kilder i Stockholm-politiet bekrefter overfor Dagbladet at to NRK-journalister ble angrepet med stein under et opptak i den svenske hovedstaden.

Rinkeby er kjent som et problemområde i Sverige, med høy arbeidsledighet og et utbredt kriminelt miljø. Bydelen preges av lavinntektsfamilier, hvor flesteparten er innvandrere fra ikke-vestlige land.

Foto: Holger Ellgaard

Også tidligere har journalister opplevd truende situasjoner på åpen gate i drabantbyen. Så sent som i mars i år ble journalister fra australske 60 Minutes omringet av maskerte menn på Rinkeby torg. Mennene slo og sparket flere av de besøkende journalistene, som måtte flykte drabantbyen. 

– NRK bekrefter at journalist Anders Magnus og fotograf Mohammed Alayoubi ble kastet stein på da de var på jobb i Rinkeby. Innslaget skal sendes i Søndagsrevyen 8. mai, opplyser kommunikasjonsenheten i NRK overfor avisen.

– Folk lei av journalister
Rinkeby holdes ofte fram i pressen som et skrekkeksempel på feilslått integrering i Sverige. Sammen med Rosengård i Malmø har Rinkeby fått mye negativ oppmerksomhet i pressen de siste årene. 

Vänsterpartiets Ali Esbati sier til Dagbladet at mange i Rinkeby er lei av journalister som svartmaler bydelen de bor i. 

Foto: Arkiv.
Foto: Manifest Analyse
– Når alt som skrives om stedet du kommer fra er drit, så er det noen som tenker «greit, da skal jeg være sånn som det står i avisene at vi er». Det blir fuck verden, vi i Rinkeby må holde sammen, forteller Esbati, som selv kommer fra Rinkeby.