Masud Gharahkhani (34) blir stortingspolitiker etter valget neste år.
Foto: Henrik Kreilisheim

Gharahkhani på sikker plass til Stortinget

Nominasjonskomiteen i Arbeiderpartiet i Buskerud har innstilt Masud Gharahkhani (34) på tredje plass på listeforslag, som ble lagt fram tirsdag. Tredjeplassen regnes som en sikker plass på Stortinget.

Utrop nr. 41/2016 (27.10.2016)

Martin Kolberg er førstekandidat for nominasjonskomiteen, i alle fall i deres første forslag til stortingsliste. Lise Christoffersen er Ap-representant nummer to fra Buskerud inneværende periode.

Etter at tredjemann, drammenser Torgeir Micaelsen, ikke ville stille til gjenvalg, åpnet det seg en mulighet for Masud Gharahkhani.  Han er gruppeleder for Ap i Drammen. 

– Jeg er utrolig ydmyk over den tilliten jeg har fått av nominasjonskomiteen, og gjennom medlemshøringen. Dersom nominasjonsmøtet i desember vil, er jeg klar for å være en tydelig stemme for Buskerud på Stortinget, sier Gharahkhani til Drammens Tidende.

Kolberg kan hjelpe "Garakhani"
Gharahkhanis mulighet til tredjeplassen er avhengig av de to første plassene, siden Ap har strengt regime med annenhver mann og kvinne i listetoppen. Det gagner med andre ord Gharahkhani at Kolberg står øverst.

20. november sender nominasjonskomiteen ut sitt endelige listeforslag, før den vedtas på nominasjonsmøtet 3. desember.