Nordmenn foretrekker kjønnsnøytrale arbeidsplasser

Flerkulturell bakgrunn vurderes i økende grad som et pluss viser ny forskning. Foto: Arkiv

I en fersk arbeidsmarkedsundersøkelse fra Randstad Workmonitor fremgår det at det er store internasjonale forskjeller i hvordan de ansatte foretrekker at teamene på arbeidsplassen settes sammen.

I Kina, Hong Kong og India foretrekker seks av ti å jobbe sammen med kolleger av samme kjønn, mens i Norge vil ni av ti nordmenn jobbe i et kjønnsbalansert team, skriver NTB info.

Ok med kjønnsfavorisering 
Arbeidsundersøkelsen viser at godt over halvparten av deltakerne fra de asiatiske land som deltok i undersøkelsen synes det er bra at ett kjønn favoriseres fremfor det andre for å møte kravet om mangfold. Blant norske deltakerne er det kun 28 prosent som er enig i samme premiss.

Åtte av ti nordmenn svarer at de tror kjønnsbalanserte team oppnår bedre resultater enn rene manns- eller kvinneteam. Og hele 85 prosent foretrekker å jobbe i team med en jevn fordeling av begge kjønn.

– Norge er et av verdens mest likestilte arbeidsmarked, der vi er vant med å jobbe i team med motsatt kjønn, og ser alle fordelene det gir for å oppnå et bedre resultat. Derfor er det heller ikke overraskende at mer tradisjonelt kjønnsdelte samfunn topper listen over de som foretrekker å jobbe sammen med samme kjønn, sier ad ministrerende direktør Camilla Grana i Randstad Norge.