Meninger i Oslo
Meninger i Oslo:

– Skal du feire julebord i år?

Utrop tok til gatene for å finne om folks forhold til den norske julebordstradisjonen.

Utrop nr. 47/2018 (06.12.2018)
Johannes Lund (14): – Det blir ingen julebord på meg siden jeg er 14 år gammel. Når jeg entrer arbeidslivet tror jeg heller ikke det blir så gøy. Synes ikke det er så stas å sitte med masse folk og spise mat.
Foto: Kristian Mendoza
Koubang Enyam (28): – Jeg skal på fem julebord i år! To har jeg hatt allerede. Jeg har flere jobber, så jeg feirer med jobben. Så har jeg et julebord med familien, og julebord med venner. Jeg elsker julebord og har til og med forskjellige kjoler til hvert av dem.
Foto: Kristian Mendoza
Karoline Loland (28): – Ja, skal ha et med jobben og et med mine nærmeste venner. Synes det er hyggelig å gjøre noe i forbindelse med julen sammen med barndomsvenner.
Foto: Kristian Mendoza
Alex Koci (23): – Jeg vet hva julebord er, men skal ikke feire. Jobben har invitert meg, men jeg har måttet takke pent nei fordi jeg synes julebord her i Norge fort blir en fyllefest. I Italia, der jeg kommer fra, eksisterer ikke konseptet, men vi er like sosiale - og det uten for mye alkohol.
Foto: Kristian Mendoza
Brage Brock (14): – Jeg er bare 14 da. Men jeg kjenner til julebord fordi mamma drar på det hvert år med jobben. Tror det skal bli stas å feire julebord når jeg begynner i jobb.
Foto: Kristian Mendoza