Romanen OG ble lansert på Rosenhof skole. Publikum var elever som lærer norsk.
Foto: Kristin Aafløy Opdan

Salinas lanserte ny roman

I midten av februar ble den boka til den norsk-argentinske forfatteren Veronica Salinas, OG, lansert på Rosenhoff voksenopplæringssenter. Boka handler om å komme til Norge, om identitet og språk.

Utrop nr. 10/2016 (01.03.2016)

En roman med et annerledes, sårt, friskt og ofte humoristisk blikk på Norge og menneskene som lever her. Og en roman om landet man har måttet reise fra. 

Jeg-personen i OG går gjennom en identitetskrise. Hun er ny i Norge. Hverdagen er preget av rutinearbeid og språkkurs. Savnet etter hjemlandet Argentina er stort, men det er umulig for henne å reise tilbake. 

Hovedpersonen, en 17-årig jente fra Argentina, flytter fra et land uten fremtid og prøver lykken som au pair i Fredrikstad. Men det nye kalde landet er nettopp det, kaldt. Dagene preges av lengsel etter familien, mate-te og dulce de leche (karamellisert melkeprodukt, red. anm) og sommerkveldene i Buenos Aires med vinduet åpent mot gaten. For her i Norge blir livet en kamp for å føle tilhørighet til noe nytt og ukjent.  

Fakta: 
Romanen OG er utgitt av foreningen Leser søker bok som jobber for at alle skal ha tilgang til gode bøker, uansett lesenivå.

Veronica Salinas (f. 1977) er skuespiller og forfatter. Hun er født i Argentina, har spansk og indiansk bakgrunn, og flyttet til Norge etter den store økonomiske og sosiale krisen i Argentina i 2001. 

I 2012 ga hun ut sin første bildebok, Reisen. Bildeboka Sulten kom våren 2015.