Ledige stillinger i Utrop

Utrop har 2 ledig stipendiatstillinger.
Utrop søker etter ny stipendiat til opplæringsprogrammet for journalister for programåret 2017/2018.

Utrop er Norges første og eneste avis og nettportal med nyheter, underholding og aktualiteter om det flerkulturelle Norge. Utrop ble etablert som nettportal i 25. oktober 2001, og 15. juni 2004 ble første utgave av papiravisen gitt ut. Utrop kommer hver uke og har gjennomsnittlig lesertall å på 12 000 i uken. Utrop har journalister med bakgrunn fra mange nasjonaliteter.

Stipendiatstillinger
I Oslo-området utgjør etniske minoriteter 24 prosent av befolkningen, mens journalister med minoritetsbakgrunn utgjør under to prosent i medieredaksjonene. Utrop setter derfor i gang et kompetansegivende praksisplass til personer med etnisk minoritetsbakgrunn som ønsker journalistyrket som levevei. Tiltaket er ettårig, og det er ledig en stipendiatplass for programåret 2017/2018. 

Praksisplassen skal gi innføring i journalistiske metoder og sjangrer. Dette skjer gjennom kurs og gjennom praktisk arbeid i redaksjonen. Etter endt praksisplass skal journalisten være i stand til å jobbe i en større medieredaksjon.

Kvalifikasjoner:
Du må kunne skrive meget godt norsk, og være sterkt motivert til å jobbe innen media. Høyere utdannelse og journalistisk erfaring foretrekkes, men det er ikke et krav. 

Varighet:
15. oktober 2017 – 15.aug 2018

Lønn:
10 000 kr

Stillingsstørrelse:
80 % (fire faste dager i uken)

Søknaden sendes:
[email protected]  

Søknadsfrist:
Fortløpende