Lager årets Mela-festival som konsertserie

Årets Melafestival blir arrangert i høst som konsertserie. Foto fra Mela Jam Session med Bugge Wesseltoft under Melafestivalen 2019.
Foto: Unni Hjellnes
Til høsten flytter Melafestivalen inn på Melahuset og samarbeider med plateselskapet OK World og artisten Bugge Wesseltoft.

Grunnet korona-restriksjonene som gjelder frem til september kan ikke årets Mela-festival gå som normalt på Rådhusplassen, og vil istedet flytte innedørs.

– Selv om det ikke er mulig å samle titusener publikummere på Rådhusplassen, som vi ellers gjør på Melafestivalen, er vi glade for at vi likevel har funnet en løsning for å avvikle årets Melafestival. Når vi programmerer festivalen på Melahuset så gir disse konsertene, i tillegg til Melahusets eget program, publikum en god smak av Oslo Mela, sier Khalid Salimi, Melafestivalens direktør, via en pressemelding.

To konserter månedlig

Konsertserien Mela & OK World er et initiativ fra Melafestivalen og artisten Bugge Wesseltoft og hans plateselskap OK World. De første konsertene blir i august og deretter skal det arrangeres to konserter i måneden.

– Det ligger an til mange spennende artister og musikalske samarbeid på Melahuset i høst og jeg gleder meg over at publikum skal få oppleve musikk fra ulike tradisjoner og verdensdeler på konsertscenen igjen, forteller Bugge Wesseltoft, artist og grunnlegger av OK World.

Konsertene kan oppleves live på Melahuset og blir også strømmet.

– Et av Melafestivalens mål er å styrke samspillet mellom det norske og det ikke-norske, og denne satsningen videreføres med denne konsertserien. Vi hadde, som vi gjør hvert år, programmert en del norske artister til Melafestivalen på Rådhusplassen og disse spiller nå på Melahuset. I tillegg har vi programmert flere andre lokale artister og forsøkt å kuratere nye musikalske samarbeid – helt i tråd med både Melafestivalen og OK Worlds filosofi, sier Salimi.