– Lærer på Bryn skole sa n-ordet

En elev i 7. klasse på Bryn skole hevder en av lærerne brukte ordet "neger" for å omtale mørke og svarte folk.
En 12 år gammel elev på Bryn skole hevder i Facebook-gruppen "Humans of Oslo" at en lærer brukte ordet "neger" for å omtale mørkhudede og svarte.
613Shares
Redaksjonen
Latest posts by Redaksjonen (see all)

I Facebook-posten skriver den tolv år gamle skoleeleven at læreren hennes i 7. klasse mener at det er helt ok å bruke n-ordet for å beskrive fargede mennesker.

– Læreren min på Bryn har kommet med lignende påstander flere ganger og vi i klassen har reagert på dette. “Neger” og” Nigger” er to vidt forskjellige ord og “neger” er et helt normalt begrep å bruke, sa hun til oss.

En lærer skal ikke oppføre seg slikt i en mangfoldig skole, mener eleven.

– Vi begynte å diskutere med denne læreren og hun nektet å lytte til oss, så stormet vi ut av klasserommet og fikk tak i en annen lærer for å fortelle hva som skjedde. Istedenfor å lytte til oss, fikk vi en melding hjem om at vi barna hadde en uakseptabel oppførsel (…) Det er leit at vi må snakke om disse tingene i 2020 og at jeg som 12-åring må oppdra mine lærere.

Sterke reaksjoner

Facebook-posten ble lagt ut 6. juni, samme dato som BlackLivesMatter-markeringen holdt til i Oslo. Eleven som går på Bryn ble intervjuet og avbildet med morens tillatelse.

Under på kommentarfeltet er reaksjonen sterke og oppfordringene klare på hva som bør gjøres med saken:

– Helt uakseptabelt! Jeg skjønner at hvite personer trudde for noen tiår siden at n-ordet var greit å bruke, men i dag er det da ingen tvil!

– Klag til rektor! Om ikke hun/han korrigerer lærerne dine bør du gå til pressen og tv, for dette er soleklar rasisme og bør stoppes nå.

Utrop har forsøkt å få tak i rektor på Bryn skole, som for tiden er på ferie, og uten å lykkes med å få en kommentar.