Lansering PodKæst – en podcast for ungdom

Felipe «Fela» Orellana er programleder i PodKæst.
Foto: lesersokerbok.no
Leser søker bok lanserer torsdag 27. august podcasten PodKæst på Deichman Tøyen. Det blir lesninger av skuespillerne Marlon Valdés Langeland og Sulekha Ali Omar. Journalist Ole Mathismoen snakker om miljø og bærekraft.
– I en tid hvor koronaen setter begrensninger for kulturelle arrangement og vi ikke like enkelt som før kan møtes fysisk for å oppleve litteratur, har vi måttet tenke annerledes når vi ønsker å få bøkene ut og frem til leserne. Restriksjonene har åpnet opp for nye tanker om formidling og Leser søker bok har siden i vår hatt fokus på litteraturformidling på digitale plattformer. Vi har blant annet arrangert digitale språkkafeer og livestreamet flere forfatterintervjuer, sier Monica Helvig, daglig leder i Leser søker bok.
Nå lanserer vi PodKæst, en podcast for ungdom med Fela som programleder. I tillegg til å være musiker, jobber han på Biblio Tøyen og møter ungdom hver dag. I hver episode inviterer Fela en ny gjest, blant andre Camara Lundestad Joof, Linnea Myhre, Ole Mathismoen, Carl Martin Eggesbø og Abu Hussain. De snakker om alt fra identitet og miljø, til kjærlighet og selvsagt bøker.
I tillegg har et knippe kjente personer, blant annet Silya Nymoen, Ingrid Vik Lysne, Iman Meskini og Dennis Siva Lie valgt sine personlige favoritter blant bøkene i Boksøk og presenterer disse i korte filmsnutter. På lanseringen får vi se noen av filmene.
 
Dato: Torsdag 27. august kl 11-12
Sted: Deichman bibliotek, Tøyen