Lansering 100-lista 2021

1Shares

– 100-lista er en gavepakke til alle som leser i motvind, sier Monica Helvig, daglig leder ved  Leser søker bok. Vi har lest og vurdert de aller fleste bøkene som er utgitt på det norske markedet og dette er de 100 beste bøkene som vi anbefaler til alle som synes lesing er utfordrende.

Bøkene på lista er utgitt de tre siste årene og alle er tilgjengelige i søketjenesten boksøk.no. Her er bøker som er utgitt med støtte fra Leser søker bok. I tillegg er det bøker som er skrevet av forfattere som i utgangspunktet ikke har tenkt å skrive tilrettelagt, men som naturlig skriver inkluderende bøker. Blant andre Karoline Brændjord, Peter F. Strassegger,  Agota Kristof, Camara Lundestad Joof og Tore Renberg.

Lista er variert med bøker for lesere i alle aldre og i alle sjangre. Faktabøker, skjønnlitteratur, tegneserier og bildebøker. Felles er at de er leservennlige og innehar høy litterær kvalitet.

Digital lansering

På lanseringen torsdag 18. mars kl. 18 leser Brageprisvinner Jenny Jordahl fra tegneserieboka «Hva skjedde egentlig med deg?». Sarah Smith Ogunbona leser fra romanen «Globus», som hun er nominert til Tarjei Vesaas´ debutantpris for. Ida Frisch gir oss en smakebit fra langdiktet «Kjære Grønland». Mens forfatter og tidligere fotballspiller Michael Stilson leser fra«Elastico».

Kvelden avsluttes av musiker og komponist Morten Qvenild som har komponert musikk til den ordfrie bildeboken «Tidevann» av Tuva Synnevåg. Lanseringen blir åpnet av statssekretær Gunhild Berge Stang (V).

Skuespiller Nasrin Khusrawi og tidligere profesjonell motorcross-syklist Genette Våge anbefaler sine favoritter fra 100-lista.

Tidspunkt: 18.03 kl. 18
Sted: Direktestrømming fra Litteraturhuset i Oslo