Foredrag med Marie Nikazm Bakken

Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Shwan Dler Qaradaki er Årets Olsokkunstner - 19.04.2024 FlePsy vil ha et mer inkluderende og mangfoldig psykolog-Norge - 18.04.2024 – Høyrepopulistisk tilbakeslag et reaksjon på salafisme - 17.04.2024 Frofatteren Francois Rabelais har levd i skyggen av litteraturhistorien med sitt groteske, folkelige, […]

Frofatteren Francois Rabelais har levd i skyggen av litteraturhistorien med sitt groteske, folkelige, satiriske, voldelige og kroppslige uttrykk.

I dette foredraget snakker Marie Nikazm Bakken om Rabelais ut i fra Mikhail Bakhtins analyse av hans kunstnerskap – samt diverse digresjoner.

Marie Nikazm Bakken er regissør og er for tiden i frivillig eksil i Sverige der hun er kunstnerisk leder og regissør på Turteatern i Stockholm. I tillegg arbeider hun blant annet med en dramatisering og regi av Kristin Lavransdatter-spelet i hjemkommunen Sel i Gudbrandsdalen.

I foredragsserien på Dramatikkens hus inviterer vi scenekunstnere til å velge seg en kunstner eller et tema for å tenke høyt om teater og verden. Foredragsserien kurateres av Ole Johan Skjelbred og Morten Cranner.

Arrangementet er gratis.

Tidspunkt: 04.05, kl. 19:30.