Foredrag med Marie Nikazm Bakken

Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Høstprogrammet for Oslo Mela er klart - 21.06.2024 Nettavisen felt i PFU etter klage fra moské - 20.06.2024 NIM inviterer til lanseringsseminar for rapporten «Videre etter vold?» - 20.06.2024 Frofatteren Francois Rabelais har levd i skyggen av litteraturhistorien med sitt groteske, […]

Frofatteren Francois Rabelais har levd i skyggen av litteraturhistorien med sitt groteske, folkelige, satiriske, voldelige og kroppslige uttrykk.

I dette foredraget snakker Marie Nikazm Bakken om Rabelais ut i fra Mikhail Bakhtins analyse av hans kunstnerskap – samt diverse digresjoner.

Marie Nikazm Bakken er regissør og er for tiden i frivillig eksil i Sverige der hun er kunstnerisk leder og regissør på Turteatern i Stockholm. I tillegg arbeider hun blant annet med en dramatisering og regi av Kristin Lavransdatter-spelet i hjemkommunen Sel i Gudbrandsdalen.

I foredragsserien på Dramatikkens hus inviterer vi scenekunstnere til å velge seg en kunstner eller et tema for å tenke høyt om teater og verden. Foredragsserien kurateres av Ole Johan Skjelbred og Morten Cranner.

Arrangementet er gratis.

Tidspunkt: 04.05, kl. 19:30.