Hvem var Sultan Abdul Karem?

Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Fredskonferanse under krigsfare - 24.04.2024 Slår på stortromma med Shabana-prisfest - 24.04.2024 – Hærverk møtt med motstandskraft og støtte - 24.04.2024 I utstillingen Gi meg et navn viser museet for første gang Edvard Munchs malerier av modellen Sultan Abdul Karem samlet. […]

I utstillingen Gi meg et navn viser museet for første gang Edvard Munchs malerier av modellen Sultan Abdul Karem samlet. Kuratorene Mohamed Abdi og Lars Toft-Eriksen snakker om bakgrunnen og motivasjonen for å vise maleriene i dag. Samtalen tar opp samtidsperspektivene og utfordringer kuratorene opplevde under arbeidet med utstillingen.

Tidspunkt: 17.06, kl, 18.00.
Sted: MUNCH, Tøyen

Billetter er gratis og kan hentes ut fra 27. mai.

Mohamed Abdi er lærer og skribent, og har vært spaltist i Klassekampen, Morgenbladet og Dagsavisen. Han er særlig opptatt av hvordan det flerkulturelle samfunnet i Norge skal være mest mulig inkluderende.

Lars Toft-Eriksen er førstekonservator ved MUNCH, og har en doktorgrad i kunsthistorie med Edvard Munch som tema. Toft-Eriksen har spesialkompetanse innen modernisme og 1900-tallets avant-garde, men arbeider også med samtidskunst.