GRUPO NICHE (COL)

Grupo Niche er et legendarisk kolombiansk salsaband som har holdt koken helt siden 1980. De er elsket av publikum så vel som kritikere, og anses som det mest vellykkede salsabandet i hele Latin-Amerika gjennom tidene.

De har turnert store deler av USA, Europa og Latin-Amerika, men også vært på mindre turneer i Japan og Afrika.

Grupo Niche ble etablert av Jairo Varela som ledet gruppen helt frem til 2012, da han døde av hjerteinfarkt.  Dødsfallet vekket sterke følelser i Kolombia. Hans begravelse varte i 4 dager, hvor han ble hyllet både av folket og regjering. I dag har han legendestatus. Varela var kjent som en svært kreativ sjel, og han noterte alltid ned nye musikalske idéer enten det var på laptoppen eller en serviett. Etter hans død er det nedlagt et stort arbeid med å få oversikt over hele hans musikalske produksjon, og spille inn hans hittil ukjente sanger, og dette har blitt en ny æra for Grupo Niche.

I februar 2013 ble to nye stemmer med i bandet; Arnold Moreno og Yuri Toro. De er to unge talentfulle kolombianske sangere som skal føre arven etter Jairo Varela videre til millioner av fans verden over.

Mer info