Verdensstjerne fra Brasil besøkte Norge

En hjemmekjær mann

 
Foto: Koubang M Enyam
Flere hundre millioner har sett verdenshiten Ai se Eu te Pego på YouTube, og årlig har han opptil 200 reisedager. Selv velger sertanejo-ikonet Michel Teló å kalle seg for "en hjemmekjær mann".

Videoen gjorde Michel Teló verdensberømt sommeren 2012. Her hjemme kjenner vi kanskje best til versjonen som Teló gjorde sammen med Pitbull. 

Utrop fikk onsdag 29. januar sjansen til å treffe Teló på Comfort Union Hotel i Drammen, like i forkant av konserten han skulle holde på Union Scene. I Norge finnes det også et stort brasiliansk miljø, og blant disse har Teló mange fans. Før konserten måtte vi dermed pent vente på at flere norsk-brasilianske barn skulle gjøre seg ferdig med møtet sin store helt på hotellet, der det var samtale og fotoseanse.

Kaldt
Etter Oslo skal han videre til ny konsert i Paris. Årlig kan han ha opptil 200 reisedager, så er det noe den brasilianske storstjernen setter pris på, så er det å ha et hjem å komme til etter lange turneer.

Jeg hadde aldri forestilt meg at en brasiliansk sang kunne bli så stor i utlandet.

– Egentlig så er jeg en ganske hjemmekjær person. For meg er hjemmet et sted jeg kan være for meg selv og slappe av.

Til Norge kom han rett fra Maldivene, fra næmest tropiske temperaturer til snø og flere kuldegrader, noe som satte et varig førsteinntrykk.

– Folk virker veldig hyggelige og høflige, og selv om det er ganske kaldt ser Norge ut som et land som er verdt å bli bedre kjent med, sa Teló.

– Hvordan vil du i korte ord beskrive sertanejo-sjangeren?

– Sertanejo er for Brasil det som country er for USA. Sjangeren har sin opprinnelse i de store, åpne områdene i innlandet, og har i våre dager blitt en nasjonal folkesjanger.

Har magi på tvers av landegrenser
Ai se Eu te Pego (oversettelse: hvis jeg får tak i deg) har blitt sett over 500 millioner ganger på YouTube, og er oversatt til og tekstet på flere språk, inkludert engelsk, polsk og italiensk. 

– Hvorfor har sangen blitt en så stor hit internasjonalt?

– Jeg hadde aldri forestilt meg at en brasiliansk sang kunne bli så stor i utlandet, til og med i land hvor portugisisk ikke engang er et daglig språk. Jeg tror det handler mye om magien bak sangen. “Ai se Eu te Pego” har fengende rytmer, koreografier og melodier, samt en tekst som er lett å lære seg.

Glad i sine landsmenn
Under konserten hadde folk med seg brasilianske flagg, og både under konserten og i intervjuet i forkant uttrykte Teló sin takknemlighet for “hjemmefansen”.

– Å møte brasilianere overalt i verden er noe av det som holder meg motivert. Jeg er heldig som får holde på med det jeg gjør, sier han.