Fix the Food

1Shares

Nobels Fredssenter inviterer til en stormønstring om mat og fred – ett år etter at fredsprisen til Verdens Matvareprogram ble kunngjort. Fredsprisvinnere, kokker og eksperter på mat og bærekraft møtes under «Fix the Food».

Hele tre fredsprisvinnere deltar når Nobels Fredssenter inviterer til en konferanse om mat og fred fredag 24. september.
Verdens matvareprograms direktør David Beasley gjør opp status for verdens sultne ett år etter at prisen ble kunngjort, og Tawakkol Karman fra Jemen og Jose Ramos-Horta fra Øst-Timor diskuterer hvordan mat kan bidra til fred og stabilitet. På talerlisten står også forskerne Johan Rockström og Dan Smith, lederen for OECD’s utviklingskomité Susanna Moorehead, Ambassadør Adeoye Bankole fra den Afrikanske Union og den “grønne kokken” Arthur Potts Dawson. EATs Gunhild Stordalen, som dagen før leder ett av temaene under FNs digitale Food Summit, kommer til scenen på Nobels Fredssenter med helt ferske betraktninger fra toppmøtet.
– Da Nobels fredspris ble tildelt Verdens matvareprogram for et år siden, ble mat og sikkerhet satt på toppen av den internasjonale agendaen, og nå ser vi frem til å frem til å samle noen av de viktigste stemmene på feltet til diskusjoner om matens rolle for fred i verden», sier Nobels Fredssenter direktør Kjersti Fløgstad.
Tid: 24. og 25.09
Sted: Nobels Fredssenter, Brynjulf Bulls plass 1